Voluntariat Internațional – Global Volunteer

Global Volunteer este un program adresat tinerilor, prin intermediul căruia poți lua parte la un stagiu de Voluntariat Internațional, pe o durata cuprinsă între 4 și 8 săptămâni.

În cadrul acestui program, activezi într-un proiect ce corespunde unui anumit Obiectiv de Dezvoltare Durabilă. Astfel, ai oportunitatea de a te dezvolta atât personal, cât și profesional, în timp ce aduci un impact pozitiv în comunitatea în care vei fi voluntar, bucurându-te simultan de o cultura nouă si fascinantă.

430
Studenți din București au plecat în stagii Voluntariat Internațional din 2010

Ce sunt Obiectivele de Dezvoltare Durabilă?

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ( Sustainable Development Goals ) au fost create de către Organizația Națiunilor Unite și au fost adoptate de către cele 193 de țări membre ale Adunării Generale a Națiunilor Unite în data de 25 septembrie 2015.  

17 obiective, un singur scop: o dezvoltare pașnică, sustenabilă, caracterizată de schimbare pozitivă și întrajutorare internațională. Un scop ce servește tuturor oamenilor, atins până în anul 2030. Însă, cheia către schimbarea pe care ne-o dorim cu toții, stă în mâinile generațiilor tinere, generațiile ce aduc energia și dorința de a aspira spre un scop suprem, al unei societăți ideale

Direcţiile pe care ne axăm acum în proiectele noastre sunt:

Obţinerea unei educaţii de calitate reprezintă fundaţia îmbunătăţirii vieţii oamenilor dar şi a unei dezvoltări globale sustenabile. Dacă crezi intr-o societate ce ofera tuturor sansa egala de a accesa o educaţie de calitate, alege unul dintre proiectele noastre de educaţie din ţările partenere. Poţi fi unul dintre supereroii care au dus educaţia la un alt nivel în ţări precum Brazilia, Maroc sau Indonezia.

Incălzirea globală este o problema răspândită pretutindeni, ce ne afectează pe toți în mod egal. În proiectele privind schimbările climatice, vei fi implicat în educarea comunităţilor dar şi în mobilizarea acestora spre combaterea cauzelor ce au condus la problemele climaterice actuale.

Am ales aceste direcţii bazându-ne pe nevoile principale ale comunităţilor din ţările partenere, însă, la nivel international există proiecte bazate pe fiecare dintre obiectivele de mai sus, proiecte care sunt la un click distanţă de tine.

Ţările noastre partenere sunt:

Maroc

Brazilia

Azerbaidjan

Indonezia

Kenya

Polonia

Rusia

Slovacia

Cehia

Înscrie-te aici

FAQ

În ce perioadă mă pot încrie?

Te poți înscrie în programul Global Citizen în perioada octombrie-decembrie.

Pentru cât timp?

Fiecare proiect durează 6 săptămâni, indiferent de țară sau domeniu.

Investiția ta în program

Include suportul organizației pe tot parcursul experienței, de la înscriere până la revenirea ta în țară. 150 euro. Plata se realizează doar după găsirea stagiului de voluntariat potrivit pentru tine! IMPORTANT: Ai cazarea asigurată și o masă sau două pe zi, în funcție de proiect.

Ascultă poveștile celor care au fost plecați într-un stagiu de Voluntariat Internațional